En behagelig fjordtur på Trøndelags kyst

 Vi tilpasser fjordturer med båt og egen skipper langs Trøndelags vakre kyst.  Turene gjøres etter våre gjesters ønsker og behov. Det være seg en kort fjordtur eller lengre båttur. Vi tar deg også med på en rolig dag på sjøen hvor vi seiler av gårde i et bedagelig tempo og nyter naturen og den friske sjølufta. 

Det er muligheter for å kombinere med en matbit på et sted av ditt valg eller dersom du vil gjøre turen enda mer bedagelig, tilbyr vi servering ombord på båten mens vi dupper i fjorden. 

Charterbåten har hjemmehavn i Hasselvika i Indre Fosen kommune. Her anløper hurtigbåt flere ganger om dagen og det er bussholdeplass rett ved båthavna. Det er også godt med parkeringsplasser ved båthavna dersom dere ankommer med bil. Gratis parkering. Båtturene kan starte fra andre steder dersom det er ønskelig. 

I Hasselvika er det overnattingsmuligheter på Hasselvika gjestgiveri, mulighet for bespisning på Naustet Kafe & Pub og vi har et spennende militært museum. 

Priser:
Sightseeing/fjordturer: Heldagsturer kr 9000, halvdagsturer kr 5000. For kortere turer vil det være 1500 kr for første time deretter kr 1200 pr time.

Alle turer kan kombineres med både fiske og sightseeing. Andre turer og reisemål er selvfølgelig også mulig.

Forslag på fjordturer du kan bestille hos oss:

Råkvåg

En av våre mest populære fjordturer går til Råkvåg.

Råkvåg er betraktet som et av Norges 20 best bevarte tettsteder. Bryggerekka i Råkvåg er den lengste utenfor byer i Norge, og tettstedet er derfor vel vært et besøk.

I Råkvåg er det flere spisesteder og mulighet for overnatting, bla Råkvåg gjestgiveri & Marina og Salteriet kulturbrygge hvor du har Landnota bar & spiseri og et fiskerimuseum. Et annet alternativ for overnatting er Fiskarheimen. Her kan man få kortreiste matopplevelser basert på gode gamle tradisjoner langs fjordarmen. 

Varighet på turen er 4 – 6 timer, avhengig av hvor lenge dere vil være i Råkvåg. Andre aktiviteter som fiske i Stjørnfjorden er også aktuelle. Stjøenfjorden, hvor Råkvåk ligger, var en gang en av landets beste fjorder for sildefiske. Mange holder fortsatt fisket i live med god fiskeånd. 

Halten

Halten er et avfolket fiskevær og utgjør den nordligste delen av den 40 nautiske mil lange øyrekken utenfor Frøya, som strekker seg fra Sula i sør til Halten i nord. Vi tilbyr en opplevelsesrik fjordtur til Halten hvor du blandt annet får se Halten Fyr. 

I sine glansdager var Halten Trøndelagskystens største fiskevær. På det meste kunne det være 1000 fiskere i Halten. Folkemengden var så stor at det ble etablert eget sykehus på Halten, riktignok beskjedent etter dagens målestokk. Nedgangen for fiskeværet begynte med større og mer moderne båter med lugarer, som førte til at det ikke lenger var behov for rorbuer.

Varighet på en slik fjordtur ligger på 8 – 10 timer, avhengig av hvor lenge dere vil være på Halten. På øya er det mulighet for både bespisning og overnatting i tråd med våre turer. Du kan velge dagstur eller oppdelt tur med overnatting. 

Sula

En av våre fjordturer går til  Sula som lenge har vært et kirkested, blant annet grunnet den store befolkningen som fisket fra været i perioder på året. Første kirke var trolig fra 1400-tallet. I 1755 ble kirkestedet flyttet til Frøya der det ble bygd ny kirke. Sula er også et av nøkkelstedene langs Pilegrimsleia.

Sula har trolig hatt fast befolkning fra 1300-tallet, men helt siden vikingtiden ble det drevet sesongfiske fra stedet. Øya opplevde særlig sterk vekst etter 1820. I 1960 bodde det nesten 500 mennesker på Sula.

Varighet 8 – 10 timer, avhengig av hvor lenge dere vil være på Sula. Overnatting hos Sula Rorbuer er anbefales da det er mye å se og oppleve her. Fjordturern er væravhengig.

Stokkøya

En fjordtur med oss kan gå til vakre Stokkøya, en øy i Åfjord kommune.

Det meste av naturen i havet og på land er uberørt, og om det er sommer, vinter, høst eller vår byr naturen og stedet på mange flotte opplevelser. Stokkøya og områdene omkring har mange ulike turmål både for sykkel, til fots og på sjøen. Villsau beiter på gammel kulturmark og ørna svever ofte på himmelen.

Langs vestsiden av Stokkøya ligger Hosnasand, som med sin lange sandstrand ofte regnes som den fineste stranden på Fosen og kanskje hele Trøndelag. På stranden ligger Stokkøya strandhotell og på fastlandet ligger Kuringen bryggehotell hvor begge har muligheter for overnatting og bespisning. Stokkøya og over mot Linesøya er det mange flere spennende aktører og opplevelser verdt å oppleve på turen.

Varighet 8 – 10 timer, avhengig av hvor lenge dere vil være på Stokkøya.

Tautra

En annen tur vi populært kjører og et svært godt alternativ innover Trondheimsfjorden går til øya Tautra.

Øya Tautra ligger nesten midt i Trondheimsfjorden, sammenkoblet til resten av Frosta med en 2,3 km molo. Her finner du restene av gamle Tautra kloster – et middelalderkloster som ble opprettet i 1207 og oppløst med den protestantiske reformasjonen. 

Nonnene på Tautra kan by på mange overraskelser i sin koselige butikk som ligger ved dagens kloster, Mariaklosteret. Her finner du berømte såpestykker og masse annet spennende. 

Du kan spise og sove på Klostergården på Tautra. 

Varighet på turen ligger gjerne på 8 – 10 timer, avhengig av hvor lenge dere vil være på Tautra.

Vi har også et godt samarbeid med utpåsjøen.no som har ukentlige båtturer mellom Tautra og Trondheim i sommersesongen

Andre fjordturer i Trøndelag

Kystpilegrimsleia

Ørland med Austråttborgen og Austråttkanonene.

Varighet på turen 2-4 timer. 

Pilegrimsleia i Trøndelag

Edøya med Gurisenteret, Kulisteinen og vikingskipet.

Varighet 6 – 8 timer.

last ned (4)

Tarva, med sitt rike fugleliv og landskapsverneområdet.

Varighet 4 – 6 timer,

Kystpilegrimsleia i Trøndelag

Reinsklosteret og Museet kystens arv i Rissa.

Varighet 4 – 6 timer,

Book din fjordtur i dag:

Skoglunds Fjord- og Fisketurer

Når sjøen kaller

Fugler synger og bølger bruser, sjøsprøyten treffer på nesetippen. Slapp av å la deg forføre av roen bare havet kan gi deg. 

Opplev Trøndelagskysten på sitt aller beste når sola stiger opp bak fjellveggene.